Buodd Tinn

Buodd Tinn er en norsk produsent av smykker og gaveartikler i tinn. Alle produkter blir formet med hendene, fra råemne til ferdig produkt. Produksjonen er bygget på den “gammeldagse” metoden, fra preging av mønster ved hjelp av setter, til oksydering og videre behandling med håndkraft.

Firmaet ble startet i 1962 av Rolf Buodd, og har helt fra den gang basert seg på håndlagede produkter.

I dag drives Buodd Tinn av andre generasjon tinnsmed, Hans Arne Buodd, og firmaet utvikles stadig, både med henhold til produkttyper og kundemasse.

Buodd Tinns håndlagde produkter føres i forretninger over hele Norge.

Tinn (Sn)

Etter gull, kobber og sølv er tinn det tidligst kjente metallet. I Egypt er det funnet gjenstander av tinn som er nesten 6.000 år gamle. Så tidlig som 3.500 år før Kristus ble tinn legert med kobber til bronse. De eldste tinngruvene antas å ligge i Cornwall og Dover i England, og gruvedrift her startet for 4.000 år siden. Det kjemiske symbolet kommer fra det latinske navnet på tinn, stannum. Det norske navnet stammer antageligvis fra gammeltysk, zin. Tinn er et mykt og sølvgrått metall.Det er korrusjonsbestandig i både saltvann og ferskvann,men angripes av sterke syrer, baser og noen salter.

Siden metallet er såpass mykt og lett formbart har tinn siden lenge før Kristus vært benyttet til å forme både bruks og pyntegjenstander. Skandinaviske håndverkere tilegnet seg tidlig dette håndverket, og har alltid vært kjent for sine flotte arbeider. Skandinavia er også i våre dager kjent ute i verden for sitt håndlag med tinn, og “Made in Scandinavia” er en anerkjennelse i denne forbindelse!

I dag er det ikke mange håndverkere igjen som utøver sine fingerferdigheter med metallet tinn. Mote, lønnsomhet og andre variabler har gjort sitt til at dette håndverket nesten må sies å være nesten borte. Det er derfor med stolthet jeg kan si at Buodd Tinn v/Hans Arne Buodd i dag er en av få brukskunstnere som fortsatt utøver dette håndverket!

Select your currency
EUR Euro
USD United States (US) dollar

All prices in Norwegian Krone. 1 NOK = 0.12 USD. Shipping outside Norway is dutyfree, and prices will be reduced with 25% during checkout. Dismiss

  • No products in the cart.